Witam wszystkich
Pewnie chcecie mnie poznac wiec zaczniemy od tego ze mam na imie Artur i mieszkam na podkarpaciu Wietlin. pytanie czemu duzy fiat? bo to bylo moje pierwsze autko i mnie czymś zaszczepil he he. swojego fiacika szukałem trzy ostatnie lata a w końcu znalazlem, wiec od chwili zakupu od razu ruszyła reanimacja go na kull autko( wczesniej kompletowałem części co sie da). silnik 2.0 DOHC teraz 2.0 T 170km zawias fiat argenta, całe lakierownie na koniec zostanie choć blachy ładne ma.zdjecia jak mi sie uda to na dniach w kleje. Mam nadzieje ze powymieniamy sie jakimis pomysłami.
Opis Fiacika rok 82r kolor biały, wnętrze mam orginał, przednie siedzenia na zwykłe kubły zmienione ale będę przerabiał na zwykłe siedzenia rok 73. w planie mam cale wnętrze zrobić od ,,a -z" cały zawias od Argenty 82-83 rok mam jako dawce cała. silnik 2.0T przygotowany, mały problemik tylko z rozrusznikiem mi chwilowo wyskoczył bo argenta miala z lewej a 2.0T lancia z prawej wiec musęe pomodzić przy skrzyni ale to jak już zawias cały zmontuje ( plan air pneumatyka) ale cos wiecej musze na ten temat się dowiedziec tył wiem jak ugryść przód powoli tez dochodzę ale myślę że tu znajdę jakąś podpowiedz. do fiacika mam fajne kółka ale problem wyskoczył mi przy skretach muszę większe dystanse dać 20-30mm. felgi 18cali chrom, zostały mi się z innych samochodów. Na początku próbowałem wsadzić w fiata silnik opel 3.0 211km w pace sie zmieścił ale zero ruchu i brak miejsca na osprzęt. wiec 2.0T zostaje. Na zloty jak tylko ukończe projekt to na pewno wyskoczę. pozdrawiam