pankracy napisał(a):Koniecznie przelot do niego zapodaj, VR'a na przelocie brzmi genialnie (sprawdzone na moim polonezie VR6)
Potwierdzam. Janek mnie nim przewiózł. Złowrogo drze papę!
pankracy napisał(a):Koniecznie przelot do niego zapodaj, VR'a na przelocie brzmi genialnie (sprawdzone na moim polonezie VR6)
pankracy napisał(a):powteirdzam, był taki, sam go na klasycznego wrzucałem bo oszalałęm jak zobaczyłem tego ulepa, ale nie ma to absolutnie żadnego znaczenia, bo ten projekt jest świetny! Ciekawi mnie tylko jak skrzynia będzie się spisywać z VR'ą, ale mam nadzieje że będzie bez problemowo. Koniecznie przelot do niego zapodaj, VR'a na przelocie brzmi genialnie (sprawdzone na moim polonezie VR6)
ujban napisał(a):Ciekaw jestem efektu
pankracy napisał(a):Poliuretany wrzucaj nawet się nie zastanwiaj. Miałem w wielu autach i tak naprawdę nie ma praktycznie żadnej różnicy w stosunku do nowych gum dobrej jakości - auto jest bardziej "zwarte", szczególnie w przypadku fiata, gdzie gumy nawet nowe są mocno średnie.
Co do wydechu - miałem na początku jakiś przelot - 1.9sdi polo z tego co pamiętam, dość gruby i fajnie chodził "bez buczenia na wolnych", potem założyłem "mugena" i było mocno słabo, bo właśnie buczał na niskich obrotach. Na twoim miejscu bez zastanwoienia kupił bym przelotowy tłumik ze stali nierdzewnej, z taką samą średnicą wlotową i wylotową, powinno ładnie pracować bez efektu buczenia, a raczej pierdzenia ładnegoDwa takie przeloty (na środku i na końcu) i masz fajny wydech, który nie męczy, choć nie bedzie też cichy
Powrót do FIAT 125P - WSPÓLNA PASJA, RÓŻNE STYLE / SHARED PASSION, DIFFERENT STYLES
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość